A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyar színházi napok Romániában

Vágólapra másolva!
Magyar színházi napok kezdődnek Bukarestben. A november 16. és 23. között rendezett program keretében öt magyarországi előadást visznek színre a legrangosabb bukaresti színházakban.
Vágólapra másolva!

A román Nemzeti Színházban a budapesti Atlantisz Színház a Rómeó és Júlia című, a budapesti KompMánia pedig a Románc című előadását mutatja be. Ugyancsak a Nemzeti Színházban lép fel Lidjánszki Mária és a Bálványos Társulat az Idomtalan sellő című táncművel.

Az Odeon színházban a Pécsi Harmadik Színház Spiró György Szappanopera című darabját adja elő, a Nottara színházban pedig a budapesti Pintér Béla Társulat a Népi rablét című előadással zárja a magyar színházi napokat.

A magyar-román kulturális együttműködési megállapodás alapján most negyedik alkalommal tartják meg a magyar kulturális hetet. Az első két ilyen rendezvénysorozat még a magyar kultúra egészéből próbált átfogó képet adni, majd áttértek a tematikus hetekre: a tavalyi magyar filmnapokat követően most a magyar színházművészet mutatkozik be.

Részint a nyelvi akadályok elkerülése érdekében elsősorban a kísérleti, a tánc- és mozgásszínház műfaj képvisleteti magát a programban. A nemzetközi hírű román színházi élet szakértő közönsége előtt komoly megmérettetés lesz a bemutatósorozat.

Az elmúlt négy évben 16 táncszínházi bemutatót szervezett a bukaresti magyar kulturális központ, jelentős szakmai és közönségsikert aratva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!