A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Fassbinder-bemutató Veszprémben

Vágólapra másolva!
A Veszprémi Petőfi Színházban kerül sor szombaton Rainer Werner Fassbinder A szenny, a város és a halál című drámájának magyarországi ősbemutatójára.
Vágólapra másolva!

"A világhírű német filmrendező, R. W. Fassbinder (1945-1982) életében nem mutatták be e művét, amely végül Darmstadtban került először közönség elé" - mondta Tömöry Péter, a veszprémi színtársulat művészeti vezetője, a darab rendezője.

A filmes sikerei csúcsán elhunyt rendező darabját a szerző halála után többször is be akarták mutatni, ám az egy utcalány és egy gazdag polgár szomorú történetét feldolgozó mű premierje hosszú ideig rendre elmaradt.

"A darmstadti bemutatót követően Magyarországon elsőként mi visszük színre a botrányos előéletű, de megtisztító erejű darabot" - mondta a veszprémi előadás rendezője.

A veszprémi előadás zenéjét Horváth Károly szerezte, a jelmez és a díszlet tervezője Lőrincz Melinda. A főbb szerepekben Bajcsay Mária Jászai-díjas, Gyenes Ildikó, Horváth Károly, Módri Györgyi, Palásthy Bea, Szakács László és Szeles József látható majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!