A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Istengyalázással vádolnak egy rendezőt

Vágólapra másolva!
Cenzúrázták egy XIX. századi opera legújabb változatát Olaszországban, mert a mű kiemelt jelenete, a vallásos szereplők szerint, sérti a keresztények érzéseit.
Vágólapra másolva!

Szentségtöréstől tartottak Dél-Olaszország legnevesebb katolikus kórusának tagjai, amikor megtudták, hogyan képzeli rendezőjük az ördögi csábítás ábrázolását.

A San Carlo énekkar egy része azon háborodott fel, hogy Jean-Louis Martinoty direktor - aki Nápolyban Charles Gounod francia zeneszerző Faust című operáját állítja színpadra - egy feszület megtaposására utasította szereplőtársukat.

A XIX. századi művel kapcsolatos terv miatt a nyolcvanfős kórus tizenöt tagja petíciót tett közzé, amelyben kijelentették, hogy Martinoty istenkáromlást követ el, ha valóra váltja elképzelését. "A koreográfia blaszfémikus, ezt a Faust-ot mi nem adjuk elő. Nagyböjt idején vagyunk, és nem veszünk részt ilyen dolgokban" - tartalmazza a közlemény.

Jean-Louis Martinoty a tiltakozás után bejelentette, hogy a megjegyzések hatására kisebb módosításokat hajt végre a produkción. A rendező hozzátette még, szerinte nincs komoly ellentét a kórustagok és közte, sőt, jó hangulatú megbeszélésen tisztázták a félreértéseket, és kitűnő kompromisszumot kötöttek - írta a BBC.

"Hallottam a tiltakozásról, és apróbb változtatásokról döntöttem. ... Jó kapcsolatban vagyunk a kórussal, és utólag együtt nevettünk az egészen" - mondta a rendező, aki azt állítja, a módosításokat követően nem lehet sértő a tudás árát elemző opera.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!