A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kathleen Turner mindent megmutat a színpadon<br/>

Vágólapra másolva!
Londonban jelenleg mindenki Kathleen Turnerről beszél: a 45 éves amerikai színésznő azzal vonta magára a figyelmet, hogy a Diploma után című film színpadi változatában meztelenül mutatkozik. A brit lapok nagy sikert jósolnak a darabnak.
Vágólapra másolva!

Mike Nichols Diploma után című 1967-es filmjének legendás jelenetében az unatkozó középkorú és középosztálybeli hölgy, Mrs. Robinson felkínálja magát a főiskoláról frissen kikerült, még szűz fiatalembernek - akit az akkor még kezdő Dustin Hoffman alakít. A kamera csak sejteti, mi történt a két ember között, és keveset mutat: Mrs. Robinson szerepében Anne Bancroft lehámozza magáról a harisnyáját, majd később kilép a fürdőszobából - úgy tűnik, meztelenül, ám a vágás olyan gyors, hogy a nézőnek nincs ideje felfogni, mit is látott (vagy nem látott) egy pillanattal előbb.

Nem így az Oscar-díjas film londoni színpadi adaptációjában, amely a hét elején debütált a Gielgud Theatre-ben: a Mrs. Robinsont alakító Kathleen Turner ugyanis nem sok helyet hagy a képzeletnek, és a csábítási jelenet végét valóban meztelenül játssza el. A London Evening Standard beszámolója szerint abban a pillanatban, ahogy Turner előjött a fürdőszobából, és ledobta a maga köré tekert törölközőt, a közönségnek elakadt a lélegzete "a meglepetéstől, az elragadtatástól vagy az iszonyattól". Az újság leírja, hogy amint lement a függöny, a nézők szomszédjukhoz fordultak, hogy megvitassák a váratlan élményt. A most 45 éves színésznő - aki A test melege című 1981-es erotikus thrillerrel kezdte filmes pályafutását - az első nézői reakciók szerint "borzasztóan jól néz ki". A darab végén a közönség hosszú percekig állva tapsolt.

A Terry Johnson produkciójában színpadra kerülő Diploma után (eredeti címén: The Graduate) ősbemutatója, melyet a West End-i Gilelgud Theatre tűzött műsorára, a brit lapok egybehangzó véleménye szerint a londoni színházi szezon sikerdarabja lesz.

Színpadi meztelenkedés utoljára két évvel ezelőtt keltett a szokásosnál nagyobb izgalmat a londoni színházi világban: akkor Nicole Kidman mutatott meg mindent Az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezője, Sam Mendes által színpadra állított The Blue Moon című darabban. Az ausztrál színésznő alakítását egy kritikus "színtiszta színházi Viagra"-ként jellemezte.

Ajánló:

A London Evening Standard beszámolója Kathleen Turner sikamlós színpadi alakításáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!