Xena leteszi a fegyvert<br/>

Vágólapra másolva!
A következő, hatodik szériával véget ér A Xena című fantasy sorozat - jelentette be október 16-án Rob Tapert, a sorozat kitalálója, valamint a gyártó Studios USA elnöke, Steve Rosenberg. A döntést azzal indokolták, hogy sok amerikai tévéállomás kivette a Xenát a fő műsoridőből, és így megcsappant a nézettsége.
Vágólapra másolva!

A 22 epizódból álló utolsó Xena-széria forgatása jövő tavasszal fejeződik be, az egyes részeket Amerikában a nyár folyamán láthatja majd a közönség. Mivel Európában általában kisebb-nagyobb lemaradással fut a sorozat, a vég itt később jön el a rajongók számára. Xena, a bátor harcosnő eredetileg a Hercules című - azóta megszűnt - televíziós barbár fantasy mítosz egyik figurája volt, 1995-ben önállósodott. Összesen száznál több kalandját izgulhatták végig a nézők. A sorozat világszerte kultikus státusznak örvend, elsősorban a címszerepet alakító új-zélandi színésznő, Lucy Lawless révén; a Channel 5 brit tévécsatorna szerint Lawless Angliában valóságos leszbikus ikon. A színésznő egyébként Rob Tapert, a Xena kiötlőjének felesége, egy évvel ezelőtt gyermekük is született.

A sorozat rajongói, a "xeniták" ugyan már nem sokáig láthatják kedvenceiket a tévében, de Xena és a többiek tovább élnek az interneten, animációs sorozat formájában. Az első webizódok már letölthetők a hivatalos Xena honlapról.

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!