A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A francia külügyminisztérium épületében, majd a párizsi Magyar Intézetben zajló ünnepséggel és kitüntetések átadásával zárták tegnap Franciaországban a magyar kulturális évadot. A sorozaton 3600 magyar művész vett részt - 740 rendezvénnyel - 200 francia városban.
Vágólapra másolva!

A Budapest Szaxofonkvartett adott koncertet tegnap a francia külügyminisztériumban, a MAGYart záróeseményén. A rendezvényen Pierre Moscovici, az európai ügyek minisztere és Michel Duffour kulturális decentralizációs és nemzeti örökségi államtitkár, magyar részről Baán László, az NKÖM közigazgatási államtitkára vett részt. Michel Duffour a magyar kulturális évad előkészítéséért a Chevelier des Arts et Lettres kitüntetésben részesítette Rubovszky Ritát, a Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatóját és Reményi Krisztinát, a Franciaország 2001 párizsi irodájának vezetőjét, a Commandeur des Arts et Lettres elismerésben Szabó Miklóst, az évad miniszteri biztosát, az Officier des Arts et Lettres címben pedig Csernus Sándort, a párizsi Magyar Intézet igazgatóját.

A rendezvényen Peter Janyska párizsi cseh nagykövet, Olga Kuberkova miniszteri biztos és Wellner Pospisil, a párizsi cseh kulturális intézet igazgatója átvették a jelképes stafétabotot, idén cseh évadot üdvözölhetnek a franciák. Késő este a párizsi Magyar Intézetben Rockenbauer Zoltán miniszter nevében Baán László Pro Cultura Hungarica emlékérmet adott át a MAGYartban végzett munkájuk elismeréseként a sorozat francia szervezőinek.

Korábban:
MAGYart Párizsban

Komputer-installációk és mobil geometria

Sínen a nosztalgiavillamos

Jancsó és Szabó István filmjei a MAGYarton

MAGYart az Avignoni Fesztiválon

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!