A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Milák Kristóf aranyérmet nyert 100 méteres pillangóúszásban szombaton a párizsi olimpián. A Honvéd 24 éves világklasszisa 49.90 másodperces idővel diadalmaskodott, megszerezve ezzel önmaga második, a magyar úszósport 31. ötkarikás bajnoki címét.

A 200 méteren ezüstérmesként záró Milák a legjobb idővel jutott a szombat esti döntőbe, ahol rendkívül taktikusan úszott, ugyanis az első 50 méter után „csak” a negyedik helyen fordult, a második 50-re azonban elképesztően nagyot hajrázott, megelőzte a svájci Noé Pontit, a kanadi Josh Liendót és a szintén kanadai Ilya Kharunt, ezzel pedig megnyerte pályafutása második olimpiai aranyérmét. 

Milák Kristóf olimpiai bajnok 100 pillén
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

Az immáron kétszeres olimpiai bajnok magyar úszó ezt megelőzően Tokióban volt döntős ebben a versenyszámban, akkor második lett. Miláknak ez a negyedik ötkarikás medálja, mert míg három éve a japán fővárosban 100 méter pillangón ezüstöt, 200 méteres pillangón pedig aranyérmet nyert, addig Párizsban pont fordítva szerezte az érmeit.

Milák a magyar küldöttség harmadik aranyérmét, összességében pedig a hetedik dobogós helyezését szerezte a francia fővárosban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!