Még nyitva a VV3 Villa kapuja

Vágólapra másolva!
A helyszín egy külvárosi kollégium, egy kissé borongós hangulatú gyártelep szélén. A folyosón és a váróteremben fekete fotelekben gubbasztó fiatalok körmölnek lendületesen, a bejáratnál kapott adatlapok kérdéseire igyekeznek válaszolni több-kevesebb őszinteséggel. Négy nap alatt több ezer fiatal bizonyíthatja, hogy elég érdekes figura ahhoz, hogy hónapokig a tévéképernyőn szerepeljen főműsoridőben.
Vágólapra másolva!

A személyi információs lapon fel kell tüntetni, hogy járt-e az illető hasonló jellegű válogatáson az elmúlt fél évben, de rákérdeznek az extrém időtöltésre, kedvenc könyvre, filmre, szenvedélyre, dohányzási és italozási szokásokra. Akad, aki egyedül, feszengve ücsörög a székén, de meglepő módon sokan jönnek párban. Elkél a bátorítás, a partner biztatása, ugyanis legfeljebb tíz perce van a jelentkezőnek, hogy bebizonyítsa: nélküle nem lehet sikeres a show, ő a hiányzó láncszem, a nélkülözhetetlen és roppant érdekes karakter.

A kollégium előadótermében zajlik a casting, péntek délután 11 asztal üzemel. A tévében látható telefonszámon jelentkeztek a próbálkozók, őket visszahívták a csatornától, majd időpont-egyeztetés után jöttek el a személyes válogatásra. Előzetes szűrés nincs, a kitöltött adatlappal kell a kamera elé lépni, bemutatkozni, majd helyet foglalni egy stábtaggal szemben.

"Érdekes a felhozatal, igen változatos emberek jönnek. Furcsák is akadnak, de Elvisnél extrémebb nemigen volt. Fő a határozott megjelenés, a magabiztos fellépés, az egyéniség. Ha fél, reszket, az nem célravezető" - kommentálta a jelentkezők újabb hullámát a VV2 ezüstérmese, Anikó, aki egy szerkesztő barátnőjét jött meglátogatni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

"Sok olyan fiatal jön, talán az összes jelentkező húsz százaléka, aki már jelentkezett korábban Survivorre, Való Világra vagy Big Brotherre. Most hétezren próbálják ki magukat. A próbálkozók háromnegyede a buli kedvéért jön, hogy tesztelje magát. Ez most a slágerszöveg. Végső létszám nincs, talán tizenkét-tizenhárom játékossal indulhat az új sorozat. Nem bánnánk, ha lenne egy szerelmespár is a beköltözők közt. Fontos, hogy a jelentkező legyen képernyőképes, önálló, talpraesett. Sok a munkanélküli fiatal, de amúgy most sokkal több fiú jön, talán a jó női karakterekben van hiány" - mesélte egy egyik stábtag.

Nyáron már volt egy Való Világ-válogatás, talán ezért is volt kissé váratlan az új felhívás. Erről is faggattuk a VV-játékok Villanővérét: "Nem volt hiábavaló a casting, mert akikre szükségünk volt, azokat kiválogattuk" - mesélte Szappanos Kriszta. - "Sokan nyaraltak akkor, így most azok is lehetőséget kapnak, akik akkor pihentek. Akadt olyan, aki a harmadik fordulóra nem tudott eljönni, mert befizetett, külföldi útja volt. Több forduló lement a nyár során, közel negyvenen eljutottak az orvosi vizsgálatig. Nyáron fordítva történt, mint most, akkor több fiatal lány érkezett. Akkor a 23 és 30 év közötti korosztály hiányzott egy kissé, talán ők épp nyaralni voltak."

"Járt nálunk hídépítő mérnök, szakács, aki épp kiszaladt az étteremből, de megjelent egy igen jó kiállású, 78 éves úr is, farmerben és sportcipőben, fekvőtámaszokat akart nyomni előttünk. Jött egy szétpiercingelt arcú srác is, aki bevallotta, hogy egy nappal korábban lett ilyen, hátha felfigyelünk rá. Nem bírt mosolyogni... Feltűnő volt, hogy sokan biszexuálisnak vagy leszbikusnak vallották magukat. Az a baj, hogy ők azt hiszik, hogy mi várunk tőlük valamit" - folytatta Kriszta, rátérve az újabb hullámra.

Belehallgattunk több jelentkező bemutatkozó szövegébe, akadt sápadt, félénk figura és folyamatosan önnön nagyszerűségét bizonygató szövegláda, kedves, de lassú lányka és nagyszájú, vihogó asszonyság. A stábtagok szerint járt már itt artista, aki több cirkuszi csapattal bejárta az egész világot, rengeteg leszbikus lány, egy hatalmas hústorony, egy óriás, aki óvó bácsiként dolgozott. Akadt olyan jelentkező, aki két hónapos fogházbüntetés elől akart elbújni (pont a Villában!), de jött egy apuka is, akinek gyermeke tehetséges motocross-versenyző, és így akarta felhívni a figyelmet a sportág finanszírozási problémáira. A lányok java merész, laza és bevállalós, volt olyan köztük, aki azzal hencegett, hogy szeretkezett már templomban, egy másik pedig buszmegállóban tette ugyanezt. Utánuk jött egy megszállott buddhista, aki kifejezetten üdítő jelenség volt a tengernyi bujaság után.

"Ki szeretném próbálni, milyen ez a játék" - kezdte egy átlagos kinézetű, húszéves, fekete bőrkabátos srác, aki civilben lótenyésztőként dolgozik. - "Társasági emberként csak akkor vagyok otthon, ha eszem vagy alszom. A különös, extrém, bevállalós nőket szeretem. Persze van valakim, aki megvár majd a játék során. Persze ez nem biztos. Lehet, hogy bent becsajoznék, de ez sem biztos. Ismertségre vágyom. Nyugodt ember vagyok, csak anyám tud felidegesíteni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről