106 szépség vetélkedik Kínában

Vágólapra másolva!
A világ minden pontjáról érkeznek szépségek, hogy megmérkőzzenek a Miss World címért. A szőke, barna, mulatt lányoknak még várniuk kell egy darabig, mert csak három hét múlva derül ki, melyik lány lesz a nyertes.
Vágólapra másolva!

53. alkalommal rendezik meg a Miss World vetélkedőt - ezúttal Kínában. Sorra érkeznek a válogatott szépségek, így hol egy skandináv, szőke trió bukkan fel a szálloda halljában, hol meg fekete szépségek vonulnak át az étkezőbe. A százhat, hazájában már elismert hölgy december 6-án tudja csak meg, hogy ki nyeri a vetélkedést: addig viszont a dekoratív lányok csapata ellátogat több kínai városba is.

Latin-Amerika ismét erős versenyzőkkel próbálkozik - így már Kínában van Grisel Rita Hitoff, az argentin szépség, Helen Aponte Saucedo, Bolívia legszebb hölgye. Aki viszont a régióból nem lesz jelen, az Miss Honduras, mivel a közép-amerikai országban botrányok kísérik a helyi szépségkirálynő-választást. A kínos epizódok sora még egy éve kezdődött, mikor a megkoronázott Ericka Ramírez feljelentette a verseny szervezőjét, egy Eduardo Zablah nevű urat. A vád: nemi diszkrimináció és szexuális zaklatás.

A jelen helyzet szerint Honduras nem vesz részt a világméretű vetélkedésben, egészen addig, míg nem lesz teljesen áttekinthető és világos az országon belüli versengés. Orle Solís, az Emberi Jogok Bizottságának elnöke közölte, hogy elkerülhetetlen felállítani egy civil szervezetet, mely ellenőrzi az eseményt, és közben a lányok emberi jogaira fokuszál, megvédvén őket a támadásoktól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!