Burgonychips

chips
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 20 perc, plusz sütési idő

Alapanyagok:

  • 500 g burgonya
  • napraforgóolaj
  • só, fűszerek

A burgonyákat megpucolom és a zöldségpucolóval hajszálvékony szeletekre "vágom". A vékony lapokat leszárogatom.

Rengeteg (bő ujjnyi) olajat öntök egy minél nagyobb kerületű serpenyőbe. Amikor már forró, egyenként beledobálom a szeleteket, de csak annyit, hogy ne nagyon fedjék egymást.

Aranybarnára sütöm őket és szűrőkanállal kiszedem egy papírra.

Sózom és ízlés szerint fűszerezem. Kerülhet rá egyebek mellett bors, wasabipor vagy gyömbér is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről