Elkészítés: 10 perc, plusz sütési idő
Alapanyagok:
- 1 kg dagadó (bárányból izgalmasabb)
- két gerezd apróra vágott fokhagyma
- két csapott teáskanál őrölt fahéj
- két csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
- két csapott teáskanál durvára őrölt feketebors
- egy csapott evőkanál kiváló minőségű, édes fűszerpaprika
- egy csapott teáskanál csípős fűszerpaprika (portugál piri-piri, ez volt itthon)
- egy csapott evőkanál apróra vágott, friss oregánó
- egy csapott teáskanál cukor
- egy evőkanál ecet (balzsamot szoktam használni)
- só ízlés szerint
Összedolgozom a hozzávalókat, maroknyi húspogácsákat formázok és serpenyőben vagy grillen mindkét oldalát megpirítom.
Kolbásznak a masszát vékonybélbe töltöm, a kolbászokat megszurkálom egy éles késsel és tepsiben 150 fokon 25 perc alatt készre sütöm.