Madridi pacal (Callos a la madrilenát)
![madridi pacal](https://cdn.origo.hu/2023/12/SgyCsqs8mEMdWeUvJmHYkB4zMH0jxe1izGczd7e-wFM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg2NDIxMThmZWMzNzQ2ZDViYjdlMTNiNWM0OTMwN2Mz.webp)
Elkészítési idő: 30 perc nettó, 240 perc bruttó
Alapanyagok:
Az olívaolajon lepirítom a felaprított zöldségeket.
Hozzáadom a többi hozzávalót, kivéve a véres hurkát.
Ha nem ereszt elég levet, felöntöm alaplével és puhára főzöm.
Csak a legvégén, az utolsó tíz percben adom hozzá a hurkát, és együtt főzöm készre. Sűrű, de hosszú leve van, félúton a pörkölt és a gulyás között.
Tanácsok: ha igazán autentikusat akarunk készíteni, véreshurka helyett próbáljunk morcillát szerezni.