Pacalleves
![pacal leves](https://cdn.origo.hu/2023/12/_UbELFBfBevyts9tFZUDZg-vAnpOG-5RQSimBGiECNg/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiZmY3MGNiNTQwNjQ4MTg4NDY0YTZhMjU0YmQyODVi.webp)
Elkészítési idő: 2 óra
Alapanyagok:
Felteszem a pacalt főni, mikor felforrt, leöntjük róla a vizet.
Ha akad maradék alaplé, akkor abban, ha nem, akkor ismét vízben teszem fel főni.
Dobok bele fokhagymát, paprikát, sózom, borsozom, amikor szinte kész, belereszelem a sárgarépát.
Tejfölt és minél kevesebb lisztet összekeverek, és szűrőn keresztül behabarom a levest. Ecettel savanyítom.