Rántott pacal
![rántott pacal](https://cdn.origo.hu/2023/12/q8Y1SYL1oazOliY2qEwa-U1pQgay9FaTPYN5S4TTjm4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA5Yjk0YTI3ZDlhNjRiMjE5NWIzZDE4Njg2OTFkMjA0.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 150 perc
Hozzávalók:
A pacalt egészben felforralja, leönti róla a vizet. Újra felteszi főni a fűszerekkel, hagymával és gyöngyöző vízben puhára abálja (kb 2 óra).
Amikor megfőtt, jeges vízbe dobja, majd még melegen kerek kiszúróformával korongokat vág ki belőle (a leeső, formátlan darabok pörköltnek, pacallevesbe mehetnek).
Köretajánlat: petrezselymes burgonya és remoulade mártás, vagy majonéz
A receptet az Almárium Bisztrótól kaptuk.