Gesztenyepucolás
![gesztenye pucolása](https://cdn.origo.hu/2023/12/YyX7EOmjY3ilkZueIrNSj5gjREr-rdhz9CpS1JvumM0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlZWVjNDgzN2YwZDRhYmNiMWRjNDE5MTIzMGEwY2E3.webp)
A gesztenyét kereszt alakban bemetszem.
A kést nem a héjra merőlegesen, hanem enyhe szögben próbálom bevezetni.
A húst nem kéne megvágni.
Kicsi, éles kés elengedhetetlen.
Vizet forralok, a bemetszett gesztenyéket beledobom, 10 percig főzöm.
Előmelegített, 150 fokos sütőbe hajítom őket a vízből, 10 percre.
Kiveszem őket, és most jön a legalja, forrón kell lekapirgálni a kemény héjat, és a húsra tapadó, szintén kemény hártyát.
Nem öröm, és közben arra gondolok, lehet kapni tisztított, vákuumcsomagolt gesztenyét is.