Pacalpörkölt
![pacalpörkölt, pacal](https://cdn.origo.hu/2023/12/05vQXM3eWwkZ3jrUKLyFMjEEgd2Rhm9kAAmumoa_aO0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDNmNDhiMWY1NDQ4ZWNhNjc2MGEzZWUzM2ExOTY3.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 4 óra
Alapanyagok:
A pacalt az aranybarnára pirított hagymára dobom, paprikázom, sózom, borsozom, és kevés vízzel felöntve, fedő alatt készre párolom. A paprika minősége a pacalnál kiemelkedően fontos, mert ennek az alapanyagnak nincsenek gazdag aromái. A csípősség is elengedhetetlen.