Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:
- 3 db kicsontozott, feldarabolt csirkecomb
- 2 db paradicsom kimagozva, feldarabolva
- 2 evőkanál borecet
- 1 gerezd fokhagyma feldarabolva
- 1/2 hüvelykujjnyi gyömbér lereszelve
- 1 evőkanál paradicsomsürítmény
- 1 teáskanál garam masala
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál koriandermag
- cayenne bors ízlés szerint
- olaj
- só
A csirke kivételével az összes többi hozzávalót pürésítem. Egy serpenyőbe öntöm az olajat, ebben 3 percig pirítom folyamatos keverés mellett a fűszerpépet. Hozzáadom a csirkehúst, és közepes lángon, néha megkeverve 30 perc alatt készre főzöm.
Mi az a vindaloo?