Fish and chips

fish and chips
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc

Alapanyagok:

  • 1/2 kg kifilézett tőkehal, nyelvhal, vagy rombuszhal
  • 1 tojás
  • 15-20 dkg liszt
  • sör
  • 1/2 kg burgonya félig előfőzve (még legyen kemény), meghámozva, cikkelyekre, vagy szalmakrumplira vágva
  • olaj

A filéket féltenyérnyi darabokra vágom, sózom. A tojást felverem, belekeverem a lisztet, a sörrel krémesre higítom. Ebbe forgatom a halakat és közepesen forró olajban aranybarnára sütöm. Egy másik lábosban, a halakkal párhuzamosan szintén közepesen forró olajban aranybarnára sütöm a burgonyát is, együtt tálalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!