Klasszikus szamócadzsem
![Befőzés klasszikus eperdzsem](https://cdn.origo.hu/2023/12/trZHKh5flu45vu3euEA2SgiR6rjivGePANGzzUWq8ZY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdlMzE1ODZjN2FiYTRlNTViMTg3MDBmOTZhODM5Zjdm.webp)
Elkészítési idő: 45 perc
Alapanyagok:
A cukorból és a vízből cukorszirupot készítek, úgy, hogy homogén legyen és ha fémfelületre csöppentek belőle, megdermedjen.
Beleteszem a megpucolt epret - kisebbeket egyben, nagyobbakat darabolom - 3-4 percig forralom, hogy kiengedje a levét.
Kiszedem az epreket a szirupból, lecsepegtetem. A szirupot felforralom, visszateszem az epreket és még 3-4 percig rotyogtatom. Kóstolgassuk, és citromlével savanyítsuk, ha túlságosan édes.