Tejszínes-tojásos pacal
![pacalcarbonara](https://cdn.origo.hu/2023/12/3gALmI68UOTgdsV_9BSuM2USIugDHwvnAudPE8YERBA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U4NzhhMTZiN2MwMDRiYzhhYTRmMzgwMGE2NzdiZGEw.webp)
Elkészitési idő: nettó 20 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok (10 adag):
A vajas felvert mártás:
Díszítéshez:
A mártást thermomixben készítik el (80 Celsius, 8 perc, 5. fokozat). Otthon nincs ilyen eszközünk, ezért marad a lábos, alacsony láng, folyamatos kevergetés mellett, lehetőleg gőzfürdőben krémesíteni az alapanyagokat (kb 20 perc)
Tálaláskor a pacalt elkeverem a mártással és a morzsával, olajjal díszítve tálalom.
A Bock Bisztró receptje.