Farfalle házilag

fafalle
Vágólapra másolva!
A farfalle, (magyarul lepke) avagy csokornyakkendő elég munkás, de hálás tészta. Eredetileg ez egy durumra kifejlesztett fazon, de miért is ne lehetne a tíztojásosból nekiállni?
Vágólapra másolva!

A tészta receptje: 10 dkg liszt+1 tojás alaposan eldolgozva és hűtőben lefóliázva pihentetve egy órát. A nyers masszát nem szabad tárolni, elszíneződik, kiszárad.

Forrás: Táfelspicc

Az 1 mm vastagra nyújtott tésztát késsel vagy rádlival 3-4 cm széles csíkokra vágom

Forrás: Táfelspicc

A csíkokra merőlegesen 3 centiméter szélesen felkockázom a tésztát.

Forrás: Táfelspicc

A munkalapra szorítva egy szemöldökcsipesszel összeszorítom a közepénél

Forrás: Táfelspicc

Összenyomom, szépen rögzül, nem kell nedvesíteni.

Forrás: Táfelspicc

Napon, vagy 60 fokos sütőben pár óra alatt csontszárazra keményedik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!