Lábosban vajat melegítek. A láng ne legyen túl nagy, mert akkor hamar odakap.
Ha a vaj megolvadt, beleszórom az egy evőkanál lisztet, habverővel simára keverem. Ha nincs habverő, akkor sima kanál is megteszi, mi is azzal csináltuk.
Mielőtt a liszt barnulni kezd, langyos, de legalább szobahőmérsékletű tejet öntök rá, apránként.
Ekkor a liszt elkezd becsomósodni, mintha muszáj lenne neki. Nem gond.
További tejet öntök hozzá, kevergetem-kavargatom.
Addig öntöm a tejet apránként, amíg szép, sima, csomómentesre nem tudom keverni a mártást.
Ha megvan, azonnal leveszem a tűzről, hogy ne sűrűsödjön tovább
Őrölt szerecsendióval, egyéb fűszerekkel ízesítem.
Azonnal fölhasználom, mert megbőrösödik.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!