Klasszikus fehér kenyér
![kenyér](https://cdn.origo.hu/2023/12/oJT8ViUvu5Qa76tgdUa32zzhdttIAjg7Fl2iyHsuWyE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NWZlYjFkNzIyNDQ4ZjM4ZDBmNzkxMmEzMWIyOGYy.webp)
Elkészitési idő: nettó 1 óra, bruttó 10 óra
Alapanyagok:
Az életre keltett kovásszal és a többi anyaggal addig dagasztom a tésztát, míg a kezemtől el nem válik (kb. 20 perc). 12 órán át állni hagyom, majd óvatosan cipó formájúra alakítom. A sütőt a maximumra kapcsolom egy vaslábossal, a tésztát beleöntöm, a tetejét bevagdosom, lefedve kb. 20 percig, majd további fél óráig, negyven percig sütöm, míg aranybarna nem lesz, vagy az alja nem kopogtatható.