Vágólapra másolva!
A szarvasmarha gerincén belül futó izomköteg, a sertésen ez a szűzpecsenye. A közhiedelemmel, pontosabban a fitnessz-közízléssel ellentétben, minél zsírosabb, annál nagyobb gasztronómiai értéket, élvezetet rejt magában.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A zsír a szövetet minél egyenletesebben, márvány erezetére emlékeztetve járja át, annál jobb a vétel. Egy tisztes szelet 3-4 centiméter vastag, vékonyabbra vágva nem spórolnak, hanem csak kiszárítják.

Elkészítési módok:

  • steaknek
  • carpacciónak
  • tatárnak


Receptek és technológiák:

- steaksütési útmutató, 4 cm vastag bélszínszeletre alkalmazható
- sóban eltett bélszín
- steaksütés 101

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!