Csokoládéval az elbutulás ellen

Vágólapra másolva!
Egy új kutatás szerint az étcsokoládéban található flavonoidok védenek az Alzheimer és az időskori dementia ellen.
Vágólapra másolva!

Kilencven hetven év fölötti, enyhe memóriazavartól szenvedő résztvevővel folyt az a kísérlet, amely a csokoládéban levő antioxidánsok, a flavonoidok hatását vizsgálta a mentális funkciókra. Az alanyok napi 990, 520 illetve 45 milligrammnyi falavonidot tartalmazó kakaót fogyasztottak egy nap. A magas illetve a közepes mennyiséget fogyasztók eredményei jelentős javulást mutattak a kísérlet előtt és után is elvégzett teszteken, melyek a szem-kéz koordinációt, a verbális- és munkamemóriát illetve a nyelvi kompetenciát vizsgálták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!