Így dobjuk föl az unalmas muffint

sos muffinok
Vágólapra másolva!
Nem szeretem igazán az édességeket. A muffint sem szeretem, mert általában édes és tömény. Most mégis nekiláttam, a sósaknak, hogy legyen benne élvezet. Miért ne lehetne benne szalonna vagy kakukkfű? Akár születésnapi torta is lehet nem édesszájúaknak.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

A tésztaalap megint faék egyszerűségű, ami nagy öröm, ráadásul egy adagban többféle tortácskát is süthetünk belőle, tetszőlegesen hozzákeverve a fűszereket és ízesítőket.

Elkészítési idő: 35 perc

Alapanyagok 12 darabhoz:

  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Az alapanyagokat összekeverem, amíg homogén, híg állagú tésztát kapok belőlük (valahol a nokedli- és a palacsintatészta között félúton.

A muffinformákat háromnegyedig töltöm a tésztával, amelyet tetszés szerint ízesítettem.

Előmelegített, 175 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

Receptek:

Szőlős-fokhagymás-mentás muffin
Szárított paradicsomos muffin
Szalonnás, fokhagymás muffin
Szalonnás, áfonyás muffin
Sárgadinnyés, sonkás muffin
Sárgabarackos, sonkás muffin
Sajtos, fokhagymás muffin
Paradicsomos, sajtos muffin
Fahéjas, kolbászos muffin

Áfonyás, oregánós muffin
Sárgabarackos, kakukkfüves muffin
Szedres, sajtos, kakukkfüves muffin

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!