A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Sopa de tortilla

sopa de torilla
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 1 óra

Alapanyagok:

  • 15 db tortilla (kukoricalisztből készült)
  • 3 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,2 l csirkealaplé
  • 4 db szárított paprika (pasilla vagy ancho volna ideális)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db felkockázott avokádó
  • 15 dkg fehér, friss sajt
  • 2 szál mirhafű
  • só, bors, lime, olaj (nem olíva)

A négybe vágott vagy felcsíkozott tortillákat ropogósra sütöm az olajban. Két paprikát szárazon enyhén megpirítok, majd negyed óráig áztatom vízben. Ezt a két paprikát, a paradicsomokat, a fokhagymát és a hagymát egy kevés vízzel elturmixolom. Egy lábosban egy evőkanál olajat hevítek, ráöntöm az összeturmixolt keveréket, hozzáadom a mirhafüvet, 10 percig főzöm, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom. Így főzöm még negyedórát, közben a másik két paprikát ollóval felkarikázom, és olajban ropogósra sütöm. A levest a sült paprikakarikákkal, a kisütött tortillával és felkockázott sajttal, avokádóval és lime-szeletekkel tálalom, gyakorlatilag ezeket beleszórom a tányérba és belecsöpögtetem a lime-ot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!