A tökéletes répatorta

repa
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1-1,5 dl olaj,
  • 4 evőkanál narancslé
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg barnacukor
  • 4 darab tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, só
  • fél teáskanál gyömbér, szegfűszeg, szerencsendió
  • 25 dkg liszt
  • 8 közepes méretű répa
  • 10 dkg darált dió

A cukrot, olajat, narancslevet és az enyhén felvert tojásokat összekeverem. Külön tálban elkeverem a száraz hozzávalókat ( liszt, sütőpor, fűszerek), majd a két keveréket összevegyítem. Ezután hozzáadom a lereszelt répát és a darált diót, majd vajazott-lisztezett tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • vaníliás cukor vagy aroma vagy eszencia vagy igazi vanília
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • narancslikőr

Amíg a sül a torta, elkészítem a krémet. A krémsajtot fényesre keverem a cukorral, hozzáadom a narancshéjat és a likőrt. Ha kész a torta, hagyom kihűlni, majd bevonom a krémmel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!