Ki ne zabált volna ezerszer a monitor előtt ülve? Ki gondolja, hogy ez rendben van? Valójában senki, mégis hajlamosak vagyunk így étkezni munkahelyünkön, pedig ez még a billentyűzet tisztaságának is árt, nem is beszélve az étkezéssel járó pozitív élmények elmaradásáról. Partnoy tanulmánya szerint ideális lenne legalább egy órás szünetet tartani a szellemi felfrissülés érdekében, hogy újult erővel folytatódjon a munka - erre azonban kevés helyen van lehetőség.
Természetesen fontos az is, hol töltjük el ezt az időt. Egy gyorsétterem kézenfekvő választásnak tűnhet, viszont nem szakítana ki a monotonitásból. Egy étteremben vagy menzán kényelmesen elfogyasztott ebéd testileg és mentálisan is fedezi mindazt, amire munka közben szükségünk van. A kutatás kitér továbbá arra, hogy egy ilyen szünet a munkaidő kétfelé osztásával kedvezne a részmunkaidőt vállalóknak, kismamáknak.
Partnoy szerint az ebédszünet bevezetése politikai szempontból is megfontolandó lépés lenne a gazdaság és a produktivitás javítása érdekében.