Lekvárosgombóc túrós tésztából

lekvarosturoval
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 50 perc

Alapanyag:

  • 30 dkg túró
  • 4 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 4 dkg porcukor
  • kb. 10 dkg finom zsemlemorzsa
  • 6 dkg daraliszt
  • 2 ek. tejföl
  • szilvalekvár
  • 8 dkg vaj a tésztára
  • 10 dkg finom zsemlemorzsa
  • vaj a morzsa pirításához
  • 10 dkg porcukor

4 dkg vajat, 4 dkg porcukorral és a 2 tojással habosra keverek, majd az áttört túróval, zsemlemorzsával, liszttel egy kevés sóval meg a tejföllel összegyúrom, és jól kidolgozom. A tésztából hengert formálok, és feldarabolom. A darabkákat szétnyomkodom, megtöltöm lekvárral és gombócokat formálok. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, szűrőkanállal kiszedem. Meglocsolom olvasztott vajjal. 4 dkg vajon pirított zsemlemorzsával, porcukorral megszórom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről