Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:
A paradicsomot felkockázom. Olajon finoman megfuttatom a fokhagymát, rádobom a paradicsomot, 10 percig magas lángon összerottyantom. A padlizsánt hosszában félcentis szeletekre vágom, lisztbe forgatom, majd olívaolajban aranybarnára sütöm. A mozzarellát félcentis szeletekre vágom. Egy tűzálló tálat kiolajozok, lerakok bele egy réteg padlizsánt, kevés paradicsomot kenek rá, majd egy réteg mozzarella következik. Addig rétegezem, amíg tartanak az alapanyagok, a végeredmény 4-5 ujjnyi legyen, a tetején padlizsán van, amelyet vastagon megszórok reszelt parmezánnal. 200 fokos, előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül. A végén friss bazsalikomot szórok rá, amelyet most mondjuk pont elfelejtettem. Nevének jelentése: padlizsán pármai módra.