Pisztáciás szuperkeksz
![0923sziciliaisutemeny](https://cdn.origo.hu/2023/12/Vt6qBIowckNsnicE0jNW3aP1xuIs0bme104XjgvbJv8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI4YmQ2YTE4ZjhkNzQwNDc4MzE4NjMxYTE0NTNjNDhk.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 50 perc
Alapanyagok:
A vékony barna héjuktól is megpucolt, egész pisztáciákból 20 dekát ledarálok, a felvert fehérjével, a cukorral, reszelt citromhéjjal, és a tojássárgájákkal alaposan összedolgozom. Gombócokat formázok belőle, amelyeket a maradék 10 dkg, durvára vágott pisztáciába hempergetek, majd 160 fokos sütőben 40 perc alatt kisütöm. Szicíliai recept, ott cukrászdákban árulják. Tömény és nagyon finom.