Alapanyagok:
Először elkészítem a mártást. Meghámozok nyolcvan deka fügét, lábasba teszem egy citrom héjával és kicsavart levével, fél rúd fahéjjal és tizenöt deka cukorral együtt, meglocsolom egy merőkanál vízzel és egy deci száraz pezsgővel, kevergetve puhára főzöm, majd szitán áttöröm. Botmixerrel rárontani nem okvetlenül szerencsés, mert lehetséges, hogy az illegálisan belekerült citrommagokat, sőt esetleg a benne felejtett fahéjrudat is belezagyváljuk a mixtúrába; a siker felé nem ez az út vezet. A végén valami nagyon finom gyümölcspálinkát keverek bele, és melegen tartom. (A pálinkát válassza ki mindenki a saját gusztusa szerint, számtalan opció van, egyik jobb, mint a másik, tessék kóstolgatni.)
A ricottát (ordát) is áttöröm a szitán, tálba teszem, hozzáadok négy tojássárgáját, tizenöt deka cukrot, egy kanál lisztet, belereszelem egy citromnak a héját, alaposan összekeverem, hogy lehetőség szerint könnyű, levegős masszát kapjak. Hat tojásnak a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verem, harmadrészét energikusan hozzákeverem a masszához, a többit pedig igen óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze a hab. Kivajazott szufléformákba osztom széjjel, vízfürdőbe állítva százkilencven fokra előmelegített sütőben bő negyedóra alatt készre sütöm. A mártásával együtt azonnal tálalom.