Almalé csak almából
![almalé, alma](https://cdn.origo.hu/2023/12/haziPVEEQEwh7HFCySHm9Pj39BFjBelH3vbW1l4av2M/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QzNzg3YTE2N2VmMDRlY2I4ZGE1ODI0ODcyMzhkOWEw.webp)
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávaló:
Az almát megpucolom, kétcentis darabokra vágom. Lereszelem és szitán átpasszírozom gézen vagy sűrű szitán (vagy gyümölcscentrifugát használok és ezzel megspórolom a reszelést és passzírozást) A kapott levet lábasban felmelegítem (nem forralom fel).
Lehűtöm és megiszom.