Pillecukorhab
![mályvacukorhab, pillecukorhab, cukorhab](https://cdn.origo.hu/2023/12/02XjpCLjok8V_AswX8CODpOysUpwEdhYGXVsoRG5fns/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJiMzk5MWUyMGFkYzQzOWY5YTg4N2EwYzAxOWVkMGYw.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 15 perc
Hozzávalók:
A cukrot a sziruppal főzni kezdem úgy, mint a pillecukornál. Közben lassan, elektromos habverővel elkezdem habbá verni a fehérjéket egy hőálló tálban, majd amikor a cukor elég forró (hideg vízbe cseppentve golyót formál) óvatosan hozzáöntöm. 8-10 percig a legmagasabb fokozaton keverem, amíg kihűl és nyúlós masszát kapok.
Tömény, édes krém lesz, ami 1-2 hétig eláll egy lezárt dobozban. Tehetjük sütemények tetejére vagy édes, mogyoróvajas szendvicsbe.