Pillecukorhab

mályvacukorhab, pillecukorhab, cukorhab
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 15 perc

Hozzávalók:

  • 150 g cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 85 g kukoricaszirup (vagy méz)
  • 1 csipet só

A cukrot a sziruppal főzni kezdem úgy, mint a pillecukornál. Közben lassan, elektromos habverővel elkezdem habbá verni a fehérjéket egy hőálló tálban, majd amikor a cukor elég forró (hideg vízbe cseppentve golyót formál) óvatosan hozzáöntöm. 8-10 percig a legmagasabb fokozaton keverem, amíg kihűl és nyúlós masszát kapok.

Tömény, édes krém lesz, ami 1-2 hétig eláll egy lezárt dobozban. Tehetjük sütemények tetejére vagy édes, mogyoróvajas szendvicsbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!