Körtelekvár
![kortelekvar](https://cdn.origo.hu/2023/12/BuqGwKCMpy_Jm7DTKj33cU1lcc5nMnXDu_wqvmphzO4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQwNmY2NTRhMGU5NDQ2MzQ4ZjBjODdlZGVhOTc5MzUw.webp)
Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A körtét megfosztom a magházától, de a héját meghagyom. Az egészet felkockázom. Ráöntöm az almalevet, hozzáfacsarom a citromokat, és egy vastag aljú lábosban közepes lángon felteszem főni. Amikor a körte teljesen megpuhult, a nagyobb darabokat kicsit elturmixolom egy botmixerrel, majd hozzáadom a cukrot, és tovább főzöm egészen addig, míg be nem sűrűsödik. Sterilizált üvegekbe töltöm, lezárom, majd legalább 10 percre fejjel lefelé állítom őket, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.