Alma-naspolya csatni
![csilis fokhagymás szőlőcsatni](https://cdn.origo.hu/2023/12/MKwcq8yiwgGX842v4oDNGBZLQeULapfLeo5EibSAOQM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdkZTFhMzAyNjJlZTQwM2U5YWQwYWM2NGNiZDM3NWI5.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc
Hozzávalók:
Kevés olajon disztelni kezdem az almát a köménnyel és a gyömbérrel. Hozzáadom a magtól és a héjtól megszabadított naspolyát, az ecetet és a többi fűszert, a cukrot és a fokhagymagerezdet. Kb. 15-20 percig alacsony lángon főzöm amíg az alma teljesen szétesik. Főtt vagy sült húsok mellé ajánljuk.