Gesztenyepüré
![gesztenyepüré](https://cdn.origo.hu/2023/12/LBMZeEWtRqlJeMkDl2ARaUas7KzLTbD583DLkjYGT4c/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzcxMjljNDVmOWIwNTQyYjVhZDBjOGE0Y2IyNWIwYzZm.webp)
Elkészítési idő: 15 perc
Alapanyagok:
A gesztenyét megfőzöm a tejben (hozzádom a vaníliarudat is). Amikor puha, leszűröm, sózom, a vaníliamagokat a gesztenyékhez kaparom a félbevágott rúdból. Összetöröm, vagy átnyomom egy krumplinyomón, hozzáadom a vajat, és a cukorral, a tejszínnel együtt finomra pürésítem -az állagát mindenki ízlés szerint készítheti lazábbra, vagy szárazabbra, több, vagy kevesebb tejszínnel- és felvert tejszínhabbal tálalom. (aki ragaszkodik a retróhoz, nyomja át még egyszer krumplinyomón, akkor tudja a megszokott formában tálalni)