Kakukkfűvel füstölt svédgomba
![svéd gombasaláta](https://cdn.origo.hu/2023/12/r2iWopVtF_JFvPM0It7q-C3RTw6K8mhsb4vzeLmqvng/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiNzQzZDA4MGJiMTQzOTE5NjhjMDhmMmRmNjI0YWU0.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 80 perc
Alapanyagok:
A gombafejeket meghámozom, legmagasabb lángon kevés olajon megpirítom.
A kakukkfüvön, rizsen, cukron felrakom hideg füstre a paradicsomokkal együtt. Részletes leírás itt.
30 percig a legmagasabb lángon, majd közepes hőmérsékleten füstölöm.
Tálalás előtt szeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom az olajjal, ecettel.