Ropogós sóskifli

sós kifli
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó két és fél óra

Alapanyagok:

  • fél kg kenyérliszt
  • 30 gramm élesztő
  • egy nagy csipet cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • egy teáskanál só
  • 30 gramm vaj
  • tej a kenéshez
  • nagyszemű só a szóráshoz

A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak. Hagyom letakarva pihenni, míg buborékok nem alakulnak ki a felszínén (kb. fél óra). Ekkor összedagasztom a többi hozzávalóval, a puha vajat a legvégén gyúrom bele. Egy óra alatt hagyom a kétszeresére kelni. Fél centi vastag korongot nyújtok belőle, amelyet 8 cikkelyre vágok - esetleg 10-re, ha vékonyabb kifliket akarok. A háromszögeket az alapjuktól kiindulva feltekerem, végeit behajlítom, sütőpapíros tepsire teszem, megkenem egy kis tejjel, sót szórok a tetejére, és további fél órát kelni hagyom. 220 fokos, gőzös (a sütő aljába egy tűzálló edényben kb. egy pohárnyi vizet helyezek) sütőben kb. 10 perc alatt sül aranybarnára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!