Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 45 perc
Alapanyagok (6 db szufléhoz):
A csokoládét a kávéval gőz fölött felolvasztom. A lisztet néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a többi tejet és a cukrot. Folyamatosan kevergetve felforralom, hozzákeverem a csokoládét és két evőkanál vajat, félreteszem hűlni. A tojások fehérjét a sóval felverem, amikor félig kész, hozzáadok egy evőkanál cukrot és tovább verem, míg egészen kemény nem lesz. A csokoládés masszához keverem a tojássárgákat, majd beleforgatom a tojáshabot. A formákat kivajazom és megszórom kristálycukorral, majd háromnegyed részben megtöltöm a masszával. 190 fokosra előmelegített sütőben addig sütöm, míg kb. 2 centire elemelkedik a forma tetejétől, megszórom porcukorral és további 10 percig sütöm. Azonnal tálalom.