Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 40 perc
Alapanyagok:
A tojásokat szétválasztom, a sárgájákat a cukor kétharmadával simára keverem (ne ropogjon) A fehérjéket a cukor harmadával kemény habbá verem. A sárgájába szitálom a lisztet, majd beleforgatom a felvert fehérjét. Alaposan (A-L-A-P-O-S-A-N) kivajazott, kilisztezett 26 centiméteres tortaformába öntöm, és előmelegített, 160 fokos sütőbe tolom. 18 percig nem nyúlok hozzá, legfeljebb a csukott ajtón keresztül, egy fejlámpával bevilágítva nézem meg, nem pirul-e túlságosan a teteje. 18 perc után a közepébe szúrok egy tűt, ha nem tapad rá nyers tészta, a piskóta készen van, kiveszem, 3 percig a formában hagyom hülni.
Így kell kivajazni a tortaformát.