Venesz József Sacher-tortája
![Venesz József sacher-tortája](https://cdn.origo.hu/2023/12/H0eE8J9cJBuK7dV3wuQPlOxMIRbmQ8__ZP7v-YyU9nA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YyYjNjNTUxNWU3YzQyZWZhMGFhOTMyY2JiMDcwZjc0.webp)
Alapanyagok:
A 15 dkg vajat 10 dkg porcukorral kikeverjük habosra, majd elkeverünk benne 6 dkg kakaóport. A 4 egész tojást, 8 dkg cukorral habverővel melegen felverjük jó langyosra, majd a tűzről levéve addig verjük, amíg teljesen kihűl. A két masszát óvatosan összekeverjük, és óvatosan hozzáöntjük a lisztet. Tehetünk hozzá egy késhegynyi szalalkálit, így könnyebb lesz a tésztánk. A masszát belehelyezzük az elkészített karikába és lassan, nem túl meleg sütőben kisütjük. Lehűtve 3 részre vágjuk, 30 dkg barackízzel megtöltjük és cukormázzal (fondánnal) áthúzzuk. Fagyasztás nélkül felvágható.
Félreértés ne essék, ezt csak azért főztük meg, hogy elrettentő példával szolgáljunk. A receptet Venesz Jószef A magyaros konyha című szakácskönyvéből vettük.