Elkészítési idő: nettó 45 perc, bruttó 2 óra
Alapanyagok:
A tésztához:
A krémhez:
A bevonathoz:
A tésztához a tojássárgáját fehéredésig keverem a porcukorral, fokozatosan hozzáadom a vizet és az olajat. Beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a habbár vert tojásfehérjét. Két részre osztom, az egyik felébe keverem a kakaóport. Kivajazott, lisztezett őzgerincformában 180 fokon 20 perc alatt megsütöm a tésztákat.
A krémhez a tejben elkeverem a pudingport és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Amíg meleg, hozzáadom a vajat, majd teljesen kihűtöm.
A kész tésztát a forma mentén felszeletelem, felváltva ragasztom össze a kakaós és a sima szeleteket a krémmel úgy, hogy két süticsíkot kapjak. A mázhoz a tejet összeforralom a kakaóval és a cukorral, ezután hozzáadom a vajat és még langyosan bevonom vele a süteményt. Hidegen tálalom.