Epres-málnás kókuszkocka

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

A tésztalaphoz:

  • húsz deka kókuszreszelék
  • huszonnégy deka liszt
  • huszonnégy deka vaj
  • tíz deka cukor
  • egy kiskanál vanília-kivonat


a töltelékhez:

  • húsz deka cukor
  • két evőka­nál kukoricakeményítő
  • harminc deka málna
  • fél kiló eper
  • tíz deka kókuszreszelék

A tésztalap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral kibélelt 28 x 22 centis tep­sibe nyomkodjuk. Az eperszemeket darabokra vágjuk, majd a töltelék hozzávalóit - a kókuszreszelék kivételével - főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tésztalapra öntjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel és kétszáz fokon húsz perc alatt megsütjük. Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni, csak utána vágjuk fel. Ebből a mennyiségből körülbelül harminc kocka lesz. Igen jó sütemény, bár a megjelenése kissé zaklatott. Állaga meg­lehetősen omlós, tehát óvatosan kezelendő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!