Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 nap
Alapanyag:
Műanyagfóliával kibélelünk egy körülbelül 1,2 liter űrtartalmú hosszúkás fém formát úgy, hogy a forma peremén körben mindenütt túlnyúljon. Az alját kirakjuk babapiskótával, azt pedig három evőkanál narancslével meglocsoljuk.
Összetördeljük és vízfürdő fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét. A tejszínből egy evőkanál porcukorral kemény habot verünk és az olvad csokoládéval összekeverjük. A massza felét a babapiskótákra kanalazzuk, tetejét elsimítjuk, amennyire lehet. Kiválasztunk nyolc-tíz egyenlő nagyságú eperszemet és ezeket a forma középvonalában egymástól azonos távolságra lerakjuk. Rákanalazzuk a massza másik felét, a tetejét elegyengetjük és ráhajtogatjuk a fólia túlnyúló részeit. Legalább egy, de inkább két teljes napra a hűtőbe rakjuk.
A maradék epret két evőkanál porcukorral, egy evőkanál frissen kifacsart narancslével és ízlés szerinti mennyiségű eperlikőrrel összeturmixoljuk, majd finom szűrőn átszűrjük, ez lesz a mártás.
Tálaláskor kivesszük a márkit a formából, vastag szeletekre vágjuk, az epermártással és válogatott eperszemekkel tálaljuk.