Kapros-pisztáciás rizs
![kapros rizs](https://cdn.origo.hu/2023/12/DfQrcd1SMD_IvydUs-MbXjEj3EJjXX-SQ5v_Tof65hQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI1MGFmNDE3NTZkMDQwMjZiMDQ3NjIxYjVmMGEzZjc0.webp)
Elkészítési idő: nettó 5 perc, bruttó 30 perc
Alapanyagok:
A rizst kétszer annyi, sós vízben felteszem főni. Közepes lángon főzöm 10 percig. Egy másik lábosban vajat olvasztok. Rálapátolom a leszűrt rizs felét, rászórom a kaprot, a pisztáciát, rárakom a rizs másik felét. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és alacsony lángon főzöm tovább, ha elfő a leve, óvatosan utántöltve pótolom. Ha türelmes és figyelmes vagyok, az alja szépen le fog kapni, amit egy széles lapáttal felkaparva boldogan tálalok.