Magyar hal, perui trükk
![törpeharcsa tatár](https://cdn.origo.hu/2023/12/8ZbcQcOhNGANZD-GKluWgah80xSoQekYru_fyI0gVQA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VhZTEyODFiN2E5YjRmMTNhZWZkMjhmMjg1OWYwZjIx.webp)
A nagy ötlet a ceviche volt, mert a horgász - Szily Laci bácsi - szerint a törpe fűszeres húsa nagyon jó alapanyaga lehet ennek a kifejezetten édeskés karakterű tengeri halakhoz kitalált fogásnak. Igaza lett.
A bajok ott kezdődtek, hogy a cevichébe bizony filé kell, a törpeharcsa pedig pici. De ez ne tántorítson el senkit a törpeharcsa-cevichétől.
A filét feldarabolva készülhet a ceviche, a pontos receptet itt találják.
Az élményről Laci bácsi itt írt, a cevichékről, eredetükről és ennél sokkal hagyományosabb receptekről pedig a linken olvashat még többet.