A két alapanyagot a köménymag hozza össze, amely mindkettővel tökéletes. Alábbi recept nagyon friss, lisztmentes változata a főzeléknek, mert a nehéz, zsíros oldalashoz csak így tudjuk elképzelni. Berántva, puhára főzve nem.
Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1,5 óra
Alapanyagok:
A húst megsózom, borsozom, pár csepp olajon (az oldalukra fektetve) betolom a 220 fokos sütőbe. Amikor pirulni kezd, mérsékelem a hőfokot 110-re és hagyom sülni. A káposzta alá egy lábosba kevés olajat öntök és alacsony lángon felrakom fonnyasztani. Néha megrázom, megkeverem. Amikor megadja magát, ropogósból kicsit testetlenebb lesz (kb. 10 perc) megszórom a szárazon átpirított köménnyel, felöntöm a tejszínnel, pár percig forralom. Kiveszem a felét, durván átturmixolom. Újra összeöntöm és a puhára sült oldalassal tálalom.