Így készül a három Michelin-csillagos desszert

Alinea desszert címlapkép
Alinea desszert címlapkép
Vágólapra másolva!
A 2005-ben alapított chicagói Alinea étterem háromszor kapta meg Amerika legjobb étterme díjat, ez az egyetlen 3 Michelin-csillagos étterem Chicagóban, amelyből az egész USA-ban is csak 12 található. Grant Achaz séf négyórás élményt nyújtó, húszfogásos menüi kifejezetten a szórakoztatásra, provokálásra építenek, és egész történeteket mesélnek el, emlékeket idéznek fel. A következő videókon megtekinthető emblematikus csokoládébombáját például az egész asztalra tálalja, amelyet a vendégek közösen, egy tányérból -egy asztalról- fogyasztanak el. És örülnek, hiszen ki ne szeretné a labdát, amely gyerekkorunk és sportélményeink meghatározó része? A látvány pedig még így távolról, ízek nélkül is kifejezetten élvezetes tud lenni. Művészet van!
Vágólapra másolva!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!